Kringloopwinkel Huizen maakt het mogelijk dat ook het Kunstcafé weer gehouden kan worden dit jaar.
Kringloopwinkel Huizen maakt het mogelijk dat ook het Kunstcafé weer gehouden kan worden dit jaar. (Foto: St. Kunst en Cultuur)

Relatie gemeente en Stichting Kunst & Cultuur Huizen hersteld

  Cultureel

HUIZEN - De Stichting Kunst & Cultuur Huizen heeft een goede start van het nieuwe jaar. De verstoorde relatie tussen de stichting en de gemeente Huizen is weer hersteld.

Daarnaast garandeert een een gift van Kringloopwinkel Huizen dat ook dit jaar weer maandelijks een Kunstcafé in De Boerderij kan worden gehouden.

Relatie
Om te beginnen met het herstellen van de relatie met de gemeente Huizen. In 2015 zette de stichting een streep door de relatie met de gemeente.

Gesprekken tussen de wethouder van Cultuur Marlous Verbeek en het bestuur van de stichting onder voorzitterschap van Frans Bianchi hebben geleid tot verbetering van de relatie.

Kunst- en cultuurklimaat
De gemeente Huizen en de Stichting Kunst & Cultuur Huizen hebben elkaar gevonden in het streven naar een goed kunst- en cultuurklimaat in Huizen.

Nu de relatie hersteld is, is wethouder Verbeek meteen de eregast op de Poëzie Avond op woensdag 30 januari. Daarnaast heeft zij zich bereid verklaard de prijzen van de jaarlijkse Gedichtenvertaalwedstrijd uit te reiken.

Subsidie
Bovendien verleent het college een subsidie van 1.550 euro voor de Poëzie Avond, die elk jaar verreweg de duurste versie van het maandelijkse Kunstcafé van de stichting in De Boerderij.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten