Erfgoedorganisaties presenteren gezamenlijk lesaanbod basisscholen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Bij het Huizer Melkmeisje werd door de deelnemende partijen het educatieve programma symbolisch gepresenteerd.
Bij het Huizer Melkmeisje werd door de deelnemende partijen het educatieve programma symbolisch gepresenteerd. (Foto: Bob Awick)

Erfgoedorganisaties presenteren gezamenlijk lesaanbod basisscholen

  Cultureel

HUIZEN - De Historische Kring Huizen, Stichting Huizer Botters, Bibliotheek Huizen-Blaricum-Laren en het Huizer Museum hebben dinsdag hun gezamenlijke aanbod aan educatie voor basisscholen gepresenteerd. Ze hebben het een Huizer Educatie Menu genoemd om 'van te smullen'.

"Drie jaar na de eerste pilot is het gelukt om onze krachten te bundelen. Waar voorheen de scholen op zoek moesten naar het erfgoedaanbod, hebben de erfgoedorganisaties in Huizen de handen ineengeslagen en besloten hun programma's gezamenlijk te presenteren en op elkaar af te stemmen", laten de organisaties weten.

Menuvorm
De presentatie van het educatieve programma gebeurt in menuvorm, waarin ook mix & match mogelijk is. Scholen kunnen kiezen voor een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Dat kan bij dezelfde organisatie of bij een van de andere deelnemers. Verandering van spijs doet immers eten.

Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een 'Boek-appetizer' bij de bibliotheek, met een voorgerecht van de Stichting Huizer Botters 'Too dee tijd' oftewel 'terug in de tijd' van het vissersleven.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>