Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas ook weer in Huizen aan.
Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas ook weer in Huizen aan. (Foto: Bob Awick)

Sinterklaas komt 16 november ook in Huizen aan

  Cultureel

HUIZEN - Sinterklaas komt op zaterdag 16 november met zijn pieten aan in de werkhaven van Huizen. Na zijn aankomst in Apeldoorn stapt hij over op Pakjesboot 15 en vaart meteen door.

Sint: “In overleg met de Hoofdpiet was besloten niet meteen naar Huizen te komen, want het is voor mij en de pieten een erg drukke dag. Maar we komen toch!”

Brief
Dat is te danken aan burgemeester Sicko Heldoorn. Hij heeft aan de kinderen die vorig jaar bij de intocht aanwezig waren, beloofd de sint een brief te schrijven.

De feestelijkheden starten om 14.00 uur in de werkhaven van het Nautisch Kwartier. Op de kade zijn optredens van het Pietenorkest en de jeugdgroepen van Winterguard The Pride en Dansschool Laresz.

Pakjesboot
Om ongeveer 14.20 uur vaart de pakjesboot de haven binnen, vergezeld door Huizer botters, de Huizer Reddingbrigade en een boot met de Pietenband.

Sint Nicolaas en de pieten worden op de kade verwelkomd door Niek Meijer, de nieuwe burgemeester van Huizen, en Niels van den Boogaard, de baas van het hotel waar de sint die nacht gaat slapen.

Pepernoten
Daarna maken de sint en burgemeester een rondgang langs de kinderen en de strooipieten delen pepernoten uit. In de Pakjesboot ligt maar liefst 300 kilo om uit te delen.

Daar zijn ook glutenvrije pepernoten bij, die uitgedeeld worden door de Glutenpiet. Die is te herkennen aan een schort met groen logo.

Drukke dag
Om 15.30 uur gaat de sint naar het hotel om uit te rusten van de drukke dag. Kijk voor meer informatie op SintinHuizen.nl.

Meer berichten