Het publiek op De Drifter.
Het publiek op De Drifter. Foto's: Bert de Bruin

Woonkamerfestival Huizen overtreft alle verwachtingen

Cultureel

HUIZEN - De precieze bezoekersaantallen weten ze nog niet, maar Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom van de Stichting Gooise Culturele Evenementen spreken over een Woonkamerfestival Huizen dat op alle vlakken hun verwachtingen heeft overtroffen.

"We hadden vooraf gehoopt op de deelname van 20 woonkamers, dat werden er 36. Daarnaast verwachtten we zo'n 30 tot 40 personen per woonkamer over de dag. Dat waren er soms al zoveel of meer per voorstelling", laat Sylvia weten.

Rijen
Soms stonden er rijen mensen te wachten of moesten mensen geweigerd worden, omdat er niemand meer bij kon. "Dat hadden we echt voor zo'n eerste keer niet verwacht."

Zelf gingen de dames 9 woonkamers af. "We wilden zoveel mogelijk zien en zagen dan niet de hele voorstelling. Ook het niveau van de artiesten was boven verwachting hoog. Zo fijn dat mensen daar van konden genieten."

"Aan het einde waren we bij de laatste voorstelling in De Krachtcentrale. Daar zaten zo'n 150 tot 200 mensen. Zo leuk." Hier kwamen ook de eigenaren van de woonkamer hun spaarpotten en lijsten met deelnemers afgeven en nog even napraten.

Reacties
"We hebben al reacties gekregen van mensen die volgende keer weer meedoen of waarvan de buren dan ook mee willen doen."

Wethouder Marlous Verbeek opende het festival om 12.30 uur en sprak na afloop van een dag die wat haar betreft wel twee keer zo lang had mogen duren.

Fotograaf Bert de Bruin stapte op de fiets en reed ook een aantal voorstellingen af en maakte deze fotoserie.
'Vrouwen met Humor' traden op bij De Drifter.
Deze 17-jarige hoopte op CV's van dames in zijn doos op de Sloep. Vocalgroup Surprise op de Oud Bussummerweg. Clous van Mechelen, componist van alle liedjes van Tol Hansse, en Nol van Bennekom op de Bachlaan. Sonic Summer in een garage aan de Lindenlaan.

Uit de krant

!