De Selimiye moskee liet vanmiddag een versterkte oproep horen voor het vrijdagmiddaggebed.
De Selimiye moskee liet vanmiddag een versterkte oproep horen voor het vrijdagmiddaggebed. (Foto: Selimiye moskee)
video corona

Versterkte gebedsoproep moskee voor standvastigheid in deze tijd

  Cultureel

HUIZEN - De islamitische gebedsoproep is vanmiddag ook in Huizen versterkt te horen geweest. Bij de Selimiye moskee was dit tussen 13.45 en 13.47 uur het geval. De oproep zal vrijdagmiddag versterkt te horen zijn, totdat er weer in de moskee gebeden kan worden.

'Door middel van dit initiatief willen wij onze samenleving herinneren aan het middaggebed. Wij vragen onze Schepper om ons standvastig te laten zijn in deze situatie. Met de liefdevolle woorden in de gebedsoproep willen wij de gemeenschap bemoedigen standvastig te blijven', laat de moskee weten.

Buren op de hoogte
De buren van de moskee waren van tevoren met een brief op de hoogte gesteld, zodat zij op de hoogte waren. De gemeente heeft toestemming gegeven onder bepaalde voorwaarden die te maken hebben met de duur en het volume van de gebedsomroep.

Gebedsbijeenkomsten in de moskee zijn op dit moment niet meer mogelijk vanwege de coronamaatregelen. 'Na de coronavirus-maatregelen is iedereen weer van harte welkom bij ons in de moskee. De deuren staan altijd open.'

Meer berichten