<p>Dutch Landscape van Simone Stawicki.</p>

Dutch Landscape van Simone Stawicki.

(Foto: Foto's: Atelierroute Huizen)

AtelierRoute Huizen: veilig genieten van kunst in coronatijd

  Cultureel

HUIZEN - AtelierRoute Huizen gaat door. Ook in deze coronatijd. In het weekend van 10 en 11 oktober zetten 21 kunstenaars in Huizen hun deuren wagenwijd open om hun nieuwste werk te tonen. Dit jaar zullen ze ook de ramen open zetten om voor extra ventilatie te zorgen.

De deelnemers en organisatie nemen extra voorzorgsmaatregelen om tijdens het evenement de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Veilig genieten van kunst in coronatijd is het motto.

Mondkapje dragen
Bij elk atelier wordt duidelijk aangegeven hoeveel bezoekers er tegelijkertijd binnen mogen zijn. Er wordt gewerkt met speciale toegangskaarten bij de deur om het aantal bezoekers te reguleren. En overal hangt het dringende verzoek om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden.

“We hebben uitgebreid overlegd met de GGD Gooi en Vechtstreek om alles zo veilig mogelijk te kunnen organiseren”, vertelt voorzitter Michiel Linders. “We hebben minder deelnemers dan voorgaande jaren, omdat sommige ateliers zo klein zijn dat ze geen bezoekers kunnen ontvangen. Bovendien zit een deel van onze kunstenaars zelf in de risicogroep.”

Overzichtsexpositie
Het kunstminnend publiek kan nog steeds rekenen op een breed aanbod van schilders, tekenaars, fotografen, beeldhouwers en sieradenmakers. Daarnaast is in de kunstuitleen van de bibliotheek aan Plein 2000 nummer 1 een overzichtsexpositie ingericht, met van elke kunstenaar een werk.

Daar hangt en staat ook het werk van Jong Talent, van leerlingen van de Huizermaat en het Erfgooier College, dat normaal alleen te zien is in de gangen en lokalen op de scholen. Ook in de bibliotheek wordt de anderhalve meter afstand strikt gehanteerd.

Hoop en ontspannen
“Kunst helpt om te ontspannen. En kunst geeft hoop op betere tijden”, stelt Michiel Linders. “Veel kunstenaars hebben juist in de afgelopen periode bijzonder werk gemaakt, omdat ze door de ‘lockdown’ eigenlijk werden ‘gedwongen’ om in alle rust in hun atelier aan de slag te gaan.”

“De ateliers en de overzichtsexpositie in de bibliotheek zijn tijdens de AtelierRoute Huizen op zaterdag 10 en zondag 11 oktober geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het kan zijn dat bezoekers vanwege de coronamaatregelen bij sommige ateliers even moet wachten voor ze naar binnen kunnen, maar bezoekers worden overal gastvrij ontvangen.”

Zie ook atelierroutehuizen.nl.

Een klein strandtafereeltje van Muriël Boer.

Rivier van Lenie Bos.

Werk van Annette van der Vegte.

Een sieraad van Esther Brama Diependaal.
Meer berichten