Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Huizer Museum zoekt veel nieuwe vrijwilligers

Cultureel

HUIZEN - Het Huizer Museum is na een lange tijd weer geopend. Door het coronavirus en door ziekte is veel werk de afgelopen anderhalf jaar blijven liggen. Nu is er een nieuwe uitdaging, want het museum zoekt veel nieuwe vrijwilligers. Voor het werk in het museum, maar ook bestuursleden.

“Gelukkig gaat het op dit moment de goede kant op en kunnen bezoekers inmiddels een prachtige expositie komen bezoeken. Deze is in het kader van het regionale Erfgoed festival georganiseerd”, aldus het museum.

“De tentoonstelling gaat over grensverleggende mensen in de regio waarvan Huizen deel uitmaakt. Een zeer fraai weergegeven beeld van indrukwekkende en markante kunstenaar, ondernemers en andere grensverleggers.”

Vrijwilligers
“We zijn blij met onze vrijwilligers, die ons toch maar trouw zijn gebleven in deze moeilijke tijd, die zich blijven inzetten om het Huizer Museum een aantrekkelijke positie te geven in het dorp. Maar… we hebben dringend behoefte aan een aantal nieuwe mensen die ons komen ondersteunen.”

“Wie weet, leest u dit en voelt u zich aangesproken. Spreekt het u aan om de historie van Huizen te leren kennen, mee te helpen op enige wijze? Of kent u iemand waarvan u denkt dat deze persoon iets voor het museum zou kunnen gaan betekenen. Wat zou u zoal kunnen doen?”

Diverse vacatures
“Wij zoeken vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in de collectie alsook het digitaal bewaren daarvan. Dan zijn er elders op de ‘werkvloer’, dus in het museum, diverse vacatures die vervuld kunnen worden: achter de receptie, voorbereiden en uitwerken van exposities, marketing en communicatie, vormgeving, administratievoering, etcetera.”

“Maar ook mensen die het gewoonweg leuk vinden om het hoe en waarom van historische gebruiken en objecten te onderzoeken Er is veel te doen en daarvoor zijn naast de beschikbare hoofden en handen nog veel meer daarvan nodig om onze ambities waar te kunnen maken.”

Bestuur
“Ook voor het bestuur zoeken we vrijwilligers: bestuursleden voor de vacature van penningmeester, voorzitter, secretaris, bestuurslid algemene museale zaken en bestuurslid fondsenwerving. Deze functies worden nu gecombineerd door de huidige bestuursleden uitgevoerd. Uitbreiding van het bestuur is daarmee meer dan wenselijk.”

“Spreekt het u aan en bent u beschikbaar om ons grote team te komen versterken? Dan willen wij u vragen een mail te sturen naar bestuur@huizermuseum.nl met daarin uw gegevens, uw interesses en wat u zou willen doen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Voor meer informatie over het museum kunt u een kijkje nemen op onze website: www.huizermuseum.nl.”

Uit de krant