Een van de vele optredens tijdens het festival.
Een van de vele optredens tijdens het festival. Foto's: Olaf Schouw

Parade Vrij! kan terugkijken op een geslaagde eerste editie

Cultureel

HUIZEN - De eerste editie van het Parade Vrij!-festival vond op zondag 10 april plaats bij de Krachtcentrale en viel goed in de smaak. 

“De zon scheen en de mensen waren vrolijk”, laat de organisatie weten. “Er was van alles te beleven voor jong en oud: van dansacts door Modance tot livemuziek van DJ The Flexican, die het festival met zijn vette beats afsloot.”

“Op het terrein van de Krachtcentrale stonden een draaimolen en opblaasbaar voetbalveld. Ook het theater en de andere binnen-activiteiten trokken veel publiek. Verschillende foodtrucks en marktkramen zorgden voor een gemoedelijke sfeer.”

Betekenis
Tijdens het festival heeft burgemeester Niek Meijer een waardecheque van 1.500 euro overhandigd aan de winnaar van de Kunstwedstrijd Vrij!: Femke Kock.

Ook voor de Stichting Reout heeft het Parade Vrij! veel kunnen betekenen. Deze stichting opent op 5 mei officieel haar eigen winkel: Reout De Shop, aan de Kerkstraat 54a. De winkel is een tweedehandskledingwinkel en kledingbank in één. 

Vervolgeditie
“We kregen veel leuke reacties”, vertelt Dion van Lingen, organisator van het Parade Vrij!-festival. “Zoals dat Huizen hier echt behoefte aan had.”

De organisatie denkt daarom na over een vervolg. “Deze week zal alles geëvalueerd worden en zal er een besluit genomen worden voor een tweede editie.”


Uit de krant