Het Tim Kliphuis Sextet.
Het Tim Kliphuis Sextet. Foto: Stichting Kunst en Cultuur Huizen

Stichting Kunst en Cultuur regelt concert Tim Kliphuis Sextet

Cultureel

HUIZEN - Het Tim Kliphuis Sextet komt vrijdagavond 27 mei naar theater De Boerderij. Het belooft een intiem, swingend en ‘groovy’ concert te worden, aldus Stichting Kunst en Cultuur Huizen.

Tijdens de coronacrisis componeerde de veelzijdige, internationaal bekende violist Tim Kliphuis uit Hilversum een groot nieuw muziekstuk: ‘The Five Elements’. Het is een ode aan de aarde “die ons aanzet tot nadenken en hoopvol vooruit kijkt naar een duurzamere toekomst”.

Voor het concert neemt Kliphuis niet alleen zijn Schotse collega’s Nigel Clark (gitaar) en Roy Percy (contrabas) mee naar De Boerderij, maar ook de violiste Janneke van Prooijen, altviolist Frank Brakkee en cellist Ansfried Plat.

Kunstcafé
De violist is met zijn Schotse secondanten al een paar keer gast geweest in het maandelijkse drukbezochte Kunstcafé van de Huizer kunststichting op de woensdagavond. “Eigenlijk is dit concert ook een kunstcafé, maar deze keer eenmalig op vrijdag, omdat het druk bezette ensemble niet op een andere dag beschikbaar bleek”, aldus de stichting. 

Het programma wordt: 

1. T. Kliphuis - Astor’s Dream
2. Ellington - Isfahan
3. Ellington - Caravan
4. Uit “Brandenburg” (J.S. Bach/ Kliphuis)
a) Ballad
b) Lively
c) Minuet
d) Finale

Na de pauze speelt het Tim Kliphuis Trio de surprise en eigen compositie:

5. The Five Elements

a) Earth
b) Air
c) Water
d) Fire
e) Quintessence

De aanvang van het concert is om 20.15 uur. De toegangsprijs is 19,50 euro. Reserveren via kunstencultuurhuizen@gmail.com en overmaken op NL12RABO0147576415 t.n.v. Stichting Kunst & Cultuur Huizen o.v.v. naam en postcode.

Uit de krant