De Stichting Huizer Botters is klaar voor de start van het jubileumjaar.
De Stichting Huizer Botters is klaar voor de start van het jubileumjaar. Foto: St. Huizer Botters

Opening jubileumjaar Stichting Huizer Botters met Open Boterdag

Cultureel

HUIZEN - De Stichting Huizer Botters houdt zaterdag 14 mei de officiële opening van het jubileumjaar. De stichting bestaat 27 juni 25 jaar.

De dag start om 11.00 uur met een minivlootschouw en om 11.30 uur is er een welkomstwoord. Om 12.00 uur vindt de doop van de nieuwe aanwinst voor de jeugdafdeling de Bramzijgers plaats.

Vervolgens opent Bert Schaap om 12.15 in samenwerking met Klederdrachtgroep Huizen de zomertentoonstelling op de botterwerf aan de Havenstraat en wordt de nieuwe website van de stichting onthuld.

Activiteiten
Om 13.00 uur starten de activiteiten. Er is muziek van Shantykoor Het Ruime Sop, rondleidingen bij de zomerexpositie, uurtjes bottervaren en doe-activiteiten georganiseerd door jeugdafdeling De Bramzijgers. Om 17.00 uur wordt de 1e Open Botterdag afgesloten.

In de loop van het jaar volgen nog meer jubileumactiviteiten met als hoogtepunt de afsluiting van op 16 en 17 september. De haven ligt dan bomvol met botters voor de Taeje Bôkkesrace en de vlootschouw met als klapstuk het havenconcert op zaterdagavond.

Uit de krant