Huizer Havendag in 2019.
Huizer Havendag in 2019. Archieffoto: Carin van den Berg

Stichting Huizer Havendagen organiseert haar derde Huizer Havendag

Cultureel

HUIZEN - Stichting Huizer Havendagen is zeer verheugd dat de derde Huizer Havendag dit jaar eindelijk gehouden kan worden, op zaterdag 18 juni. De organisatie rekent weer op veel bezoekers. 

“We werken op dit moment hard achter de schermen aan het programma, omdat het even heeft geduurd voordat het besluit kon worden genomen dat deze editie definitief kon doorgaan”, legt de organisatie uit. 

Jongere bezoekers
Het tot nu toe vastgestelde programma is volgens de stichting ten opzichte van vorige jaren aantrekkelijker ingevuld voor de jeugd en jongere bezoekers. “Zij kunnen bijvoorbeeld gratis zeilen in een Optimist en kennis maken met het steeds populairder wordende suppen.”

Daarnaast vindt de Havenmarkt weer plaats en kan er gevaren worden op een botter. “Verder zullen er demonstraties fly-boarden worden gegeven.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Tijdens de Havendag van 2019 stonden de botters er glimmend bij. Archieffoto: Carin van den Berg

Centraal staan dus de watersport en de rijke historie van het voormalige vissersdorp Huizen, waarmee Huizen met recht claimt ‘De Haven van ‘t Gooi’ te zijn.

“De meest belangrijke hoofdonderdelen zijn ‘leer & probeer’, ‘kijk & bewonder’, ‘luister & geniet’ en ‘stop & shop’”, aldus Stichting Huizer Havendagen.

Programma
Het volledige programma is te vinden op huizerhavendag.nl. De toegang voor het evenement is gratis. 

Mensen die interesse hebben om zelf een steentje bij te dragen, kunnen contact opnemen met de organisatie door een mailtje te sturen naar info@huizerhavendag.nl

Uit de krant