Afbeelding
Foto: Stocksnap via Pixabay

Bibliotheekblad organiseert schrijfwedstrijd over heel Nederland

Cultureel

HUIZEN - Hét vakblad voor de bibliotheeksector, Bibliotheekblad, organiseert dit jaar voor het eerst een schrijfwedstrijd voor leden en bezoekers van de openbare bibliotheek. Hiermee hoopt de redactie dat bibliotheken meer bekendheid en waardering krijgen.

De wedstrijd bestaat uit twee categorieën: t/m 16 jaar en 17 jaar en ouder. Meedoen aan de schrijfwedstrijd mag in allerlei vormen: van proza tot poëzie, van column tot rap. De lengte mag niet langer zijn dan 1500 woorden. Inzenden kan naar: schrijfwedstrijd@bibliotheekblad.nl.

Het inzenden kan tot uiterlijk 1 augustus. Alle voorwaarden vind je op bibliotheekblad.nl/schrijfwedstrijd.

De prijzen
De beste vijftien inzendingen worden gebundeld in een boek dat ter gelegenheid van de schrijfwedstrijd wordt gemaakt. Per categorie ontvangt de winnaar een mooie award en een prijs ter waarde van 1000 euro. De nummers 2 en 3 krijgen ook een leuke prijs. 

Gerdi Verbeet, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer en voormalig voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, is de voorzitter bij de schrijfwedstrijd en beoordeelt de inzendingen. De uitreiking vindt op 1 november plaats bij NBD Biblion in Zoetermeer.

Jury
De rest van de jury bestaat uit: Toine Heijmans, columnist bij De Volkskrant en winnaar van de Nederlandse Boekhandelsprijs 2022, Marjolein Hordijk, programmamaker bij Bibliotheek Gelderland Zuid, Jeroen Windmeijer (thrillerauteur), Eimer Wieldraaijer, voormalig hoofdredacteur Bibliotheekblad, en Menno Goosen, hoofdredacteur Bibliotheekblad. Er zullen nog juryleden bij komen.

De Bibliotheekblad Schrijfwedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting GO Fonds, NBD Biblion en OCLC.

Lid bibliotheek
Geen lid van de bibliotheek? Geen probleem, ook bezoekers mogen meedoen aan de schrijfwedstrijd. Breng voor inspiratie vooral een bezoekje aan de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum aan het Plein 2000. bibliotheekhlb.nl

Uit de krant