Kerst in en om de Krachtcentrale
Kerst in en om de Krachtcentrale Foto: aangeleverd

Kerstfeest voor iedereen bij jubilerende kerststal in en om Krachtcentrale

Cultureel

HUIZEN - Maar liefst 24 jaar lang lieten Paul Schiffers en een team van vrijwilligers aan de Kombuis een Kerststal verrijzen. Na twee jaar kan het jubileum dan eindelijk weer gevierd worden.

De Kerststal is naar De Krachtcentrale aan de Havenstraat verhuisd en organiseert een heleboel activiteiten. De Kerststal is toegankelijk voor bezoekers van 16 tot en met 31 december.              

Initiatief
Het initiatief van Paul Schiffers groeide in 24 jaar uit tot een waar fenomeen, waar bezoekers van binnen en buiten Huizen op af kwamen.

Omdat Schiffers op leeftijd raakte, ontstond het plan om de 25ste editie ook de laatste te laten zijn. Door de coronapandemie werd dit echter twee keer afgeblazen, maar dit jaar gaat het wel door.

Locatie
Allereerst moest een nieuwe locatie voor de Kerststal worden gezocht. Het terrein rond De Krachtcentrale werd hier uitgekozen. Het bericht, dat er ook dit jaar een Kerststal zal verrijzen, leverde veel positieve reacties op. Daaruit werd een nieuw doel voor de Kerststal gevormd.

Er is een samenwerking aangegaan met allerlei sociale organisaties zodat echt alle bewoners van Huizen hierbij betrokken zijn. 

Ook voor de vluchtelingen uit Oekraïne die noodgedwongen in Huizen verblijven, is ruimte om de Kerstviering mee te maken. Verschillende partijen, waaronder de Rotary serviceclubs en de gemeente maken deze aanpak mogelijk.

Activiteiten
Niet alleen de Kerststal staat straks op het terrein bij De Krachtcentrale, maar ook een draaimolen en een zweefmolen.

Bij de foodtrucks kan een snack of een drankje worden gekocht. Net als vroeger zijn er nu ook weer schapen en op Kerstavond zingt Sarita’s Hartkoor en er zijn vaak bijzondere bijeenkomsten.

Helpende handen
Bij een evenement als dit zijn er zoveel mogelijk helpende handen nodig. Geïnteresseerden die chocomel willen schenken, de ouderen naar de Kerststal begeleiden en weer thuis willen brengen, de dieren helpen verzorgen, of anderszins bijdragen aan een goed verloop van dit feestelijke jubileum kunnen zich melden door te bellen naar 06-53 22 77 13.

Uit de krant