Afbeelding
Foto: Deo Juvante

Passie- en Paasconcert van Deo Juvante

Cultureel

HUIZEN - Chr. Koorvereniging Deo Juvante brengt vrijdag 31 maart ‘Van Liefde ongekend’, een Passie- en -Paasoratorium, ten gehore.

Het concert vindt plaats in de Kruiskerk aan de Jacob van Wassenaerstraat 1 en start om 20.00 uur.

Medewerking
Behalve Deo Juvante zal ook het Mannenensemble Marcato uit Katwijk zijn medewerking aan dit concert geven. De vleugel wordt bespeeld door Johan Bredewout, de componist van dit oratorium.

Aan het orgel speelt Marien Stouten. Een orkest met strijkers, fluit, hobo en trompet begeleiden de zangers. Koor, ensemble en orkest staan onder leiding van dirigent Hugo van der Meij.

Bijbelteksten
De bijbelteksten die ten grondslag liggen aan het oratorium, worden gelezen door ds. G. Oostermann. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om getuige te zijn van dit sfeervolle concert op de vrijdag vóór de Stille Week.

Dit Passie-Paasoratorium is het lijdens- en opstandingsverhaal naar het bijbelboek van Marcus. Hans de Ruiter bewerkte de bijbel- en liedteksten voor de uitvoering van dit oratorium.

Twee delen
Muziek en zang worden afgewisseld met gesproken tekst. ‘Van Liefde ongekend’ bestaat uit twee delen: de cantate ‘Lam Gods’ en de cantate ‘Christus is waarlijk opgestaan’.

Beide cantates worden tijdens het concert van 31 maart uitgevoerd. Het is de negende keer dat Deo Juvante dit oratorium in studie heeft genomen; dit jaar voor het eerst met dirigent Hugo van der Meij.

Getroffen
Evenals bij de Matthäuspassion van Bach worden zowel de zangers als het publiek getroffen door dit meesterlijke muziekwerk. Ieder jaar trekken deze avonden dan ook ‘oud’ én ‘nieuw’ publiek.

Koorvereniging Deo Juvante is een gemengd koor en telt ruim 80 koorleden. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Repetities vinden plaats op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Meentkerk aan de Bovenmaatweg 410 in Huizen.

Kaarten
Toegangskaarten voor het concert à € 15,- zijn te bestellen via de website deojuvante.nl , bij alle koorleden, telefonisch bij Dea van den Broek op 035-5262712 en verkrijgbaar bij Chr. Boekhandel De Echo in Huizen en op de avond van 31 maart in de kerk.

Uit de krant