Pirilampo ligt tegen de berg aan.
Pirilampo ligt tegen de berg aan.

Echtpaar uit Huizen start gastenverblijf in Algarve

Human interest

HUIZEN - Het besluit namen Benedita Cocheno en haar man Marc de Roy uit Huizen vijf jaar geleden al, maar nu is het vertrek echt aanstaande. Het echtpaar verlaat Nederland om in Portugal in de Algarve te starten met hun gastenverblijf Pirilampo, wat vuurvlieg betekent.

"Het voelt helemaal goed. Het is wel een nieuwe spannende stap, want je kunt niet in de toekomst kijken hoe het gaat lopen."

Portugese afkomst
Benedita is oorspronkelijk van Portugese afkomst. "Ik ben dertig jaar geleden naar Nederland gekomen voor mijn man en heb hier heel veel kansen gehad. Vooral op professioneel gebied."

Net als haar man zit ze in de communicatie. "Tien jaar lang heb ik als interim en freelancer gewerkt. Iets dat heel erg bij mij past. De onafhankelijkheid, dat vond ik zo leuk." De laatste drie jaar werkte ze voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren bij de BEL Combinatie.

Droom
Toch is het niet zozeer Benedita die terug wilde naar Portugal. "Mijn man wilde al heel lang graag wat in het toerisme gaan doen. Dat wist ik. Vijf jaar geleden besefte ik me dat we niet langer meer moesten wachten om die droom uit te laten komen. Je moet zoiets doen als je er nog jong genoeg voor bent."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant