Gaby Fecken is op zoek naar nog meer deelnemende horeca.
Gaby Fecken is op zoek naar nog meer deelnemende horeca.
Hoe is het met ...

Vraag naar 'uitgestelde koffie' moet nog op gang komen

Human interest

HUIZEN - De Huizense Gaby Fecken vertelde in het HuizerNieuws van 9 maart over haar initiatief Uitgestelde Koffie 't Gooi. Een eenvoudige manier om door middel van zoiets kleins als een kop koffie iets goeds te doen voor een ander.

Ze startte begin februari en had binnen een maand al vijf Gooise horecagelegenheden als deelnemer. In deze zomerserie Hoe is het met... kijken we hoe het er nu voorstaat.

Veel reacties gehad op het artikel?
"Ja, heel veel leuke reacties. Niet direct concrete aanmeldingen van nieuwe deelnemers, maar het heeft in 't Gooi wel veel meer bekendheid gekregen. Het wordt een beetje die olievlek die ik wilde. Ook op de Facebookpagina zijn er meer volgers. Het waren er in maart bijna 300, nu zijn we de 380 fans gepasseerd."

En hoe staat het er nu voor?
"Drie weken geleden werd ik benaderd door deelnemers uit Hilversum en ik kreeg twee aanmeldingen uit Bussum. Van Brownies & DownieS op het Julianaplein en Koffie Society op de Laarderweg. Daar spreek ik binnenkort mee af. En we hebben raamstickers geplakt, zodat het duidelijk is waar je een uitgestelde koffie kunt krijgen."

"Verder ben ik benaderd door Regina Bruins, directeur van de Vrijwilligerscentrale in Huizen. Zij komen met veel instanties en stichtingen in aanraking die een hulpvraag bij een bedrijf neerleggen. Ik wil bekijken wat zij voor Uitgestelde Koffie kunnen doen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant