Sil werd onder meer gefotografeerd in de woestijn. (foto: Christian del Rosario)
Sil werd onder meer gefotografeerd in de woestijn. (foto: Christian del Rosario)
Hoe is het met ...

Fitnessmodel Sil Visser deed shoot in woestijn

Human interest

HUIZEN - In de serie 'Hoe is het met… ?' blikken we terug en vooruit met mensen die al eerder in de krant stonden met een verhaal. Deze keer spreken we Sil Visser. Het fitnessmodel en vegetariër poseerde vorig jaar voor het goede doel op de Horse and Hunk-kalender 2016.

Sil Visser is al lang bezig met trainen en modellenwerk voor de fitnesswereld. Toen hij benaderd werd om deel te nemen aan de kalender voor het goede doel, hoefde hij daar niet lang over na te denken.

Vegetariër
"Het was de eerste keer voor zo'n kalender. Maar ik heb veel affiniteit met het doel, aangezien ik streng vegetariër ben. Ik wil graag een bepaalde maatschappelijke betrokkenheid hebben met mijn werk en op deze manier kan ik daar aan bijdragen", legde hij bewogen uit.

Eerder vertelde het model dat het een bewuste keuze is geweest om vegetariër te worden. "Ik werd vegetariër omdat ik het zielig vond voor dieren. Nu is het veel meer geworden. Ik wil laten zien dat het niet noodzakelijk is om vlees te eten om gezond te eten. Ook niet als je bijvoorbeeld veel sport, zoals ik, om fitnessmodel te zijn", legt Sil uit.

Veeleisend
Na afloop van een shoot wil hij graag het definitieve werk zien. "Ik wil graag zien hoe het eruitziet, omdat ik heel erg waarde hecht aan kwaliteit. Ik zoek dus altijd verbeterpunten. Ik ben heel kritisch en veeleisend naar mezelf. Daarbij vind ik het leuk om mezelf terug te zien. Ik bewaar het, zodat ik later nog eens terug kan kijken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant