Eva Vriend, auteur van ‘Het eiland van Anna’.
Eva Vriend, auteur van ‘Het eiland van Anna’. Foto: Jelmer de Haas

Kunstcafé met schrijfster Eva Vriend en Trio David Lukács

Kunst & Cultuur

HUIZEN - De volgende editie Kunstcafé Huizen vindt plaats op woensdagavond 24 april. Historicus en schrijfster Eva Vriend en het David Lukács Trio waren al eens eerder in het Kunstcafé Huizen.

De aanleiding van het bezoek van Vriend is haar enkele weken geleden verschenen nieuwste boek Het eiland van Anna, de geschiedenis en verplichte binnenlandse emigratie van de voormalige bewoners van het voormalige eiland Schokland. Het eiland was vijf kilometer lang en 500 meter breed en lag in de Zuiderzee. Op last van de Nederlandse regering werd het na een aantal overstromingen in 1859 ontruimd. In het boek Het eiland van Anna brengt historicus Eva Vriend aan de hand van een gewone vissersdochter het verdwenen eiland weer tot leven.

Na de pauze zal David Lucács (klarinet/tenorsax) met twee van zijn muzikale vrienden, Alexander Brott (gitaar) en Jos Machtel (contrabas), het traditionele en swingende muzikale deel van de avond verzorgen.

Reserveren
Het programma vindt plaats in theater De Boerderij aan de Hellingstraat 9 in Huizen vanaf 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de kosten van de avond wordt zeer gewaardeerd. De vrijwillige bijdrage kan ook vooraf worden overgemaakt naar NL12RABO0147576415 t.n.v. Stichting Kunst & Cultuur Huizen. Vermeld naam, postcode en eventueel een telefoonnummer bij de betaling.

Reserveren is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Dit kan via kunstencultuurhuizen@gmail.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans R. Bianchi via 06-29013206 of kunstencultuurhuizen@gmail.com.

Uit de krant