Huizen herdenkt oorlogsslachtoffers | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Een veteraan staat stil bij de gevallenen bij het Verzetsmonument in het Warandepark.
Een veteraan staat stil bij de gevallenen bij het Verzetsmonument in het Warandepark. (Foto: Bob Awick)

Huizen herdenkt oorlogsslachtoffers

  Mensen

HUIZEN - Huizen heeft ook vanavond stil gestaan bij de slachtoffers die in dienst van Nederland zijn gevallen in de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen en vredesmissies daarna.

De herdenking begon vanmiddag bij het Verzetsmonument in het Warandepark, waar Arie de Waal, Jakob Brands en Klaas Snel herdacht worden die in Huizen werden gefusilleerd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Herdenkingsdienst
Vanavond was er een herdenkingsdienst in de Kruiskerk, waar slachtoffers Jakob Vos en Jakob Bunschoten 'een gezicht' kregen doordat nabestaanden hun verhalen deelden.

Na de dienst was er een stille tocht naar het Herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein waar na een toespraak van burgemeester Sicko Heldoorn twee minuten stilte werd gehouden.

Kranslegging
Bij het vernieuwde monument werden vervolgens de 98 namen voorgelezen van de slachtoffers die een naam hebben gekregen in een tegel voor het monument en volgde de kranslegging en het defilé.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>