4.650 euro opgehaald voor behandeling Duchenne | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Een volle zaal met spinners om geld in te zamelen voor de behandeling van Duchenne.
Een volle zaal met spinners om geld in te zamelen voor de behandeling van Duchenne. (Foto: Bob Awick)

4.650 euro opgehaald voor behandeling Duchenne

  Mensen

HUIZEN - De Coronel Duchenne Heroes Day heeft vandaag een bedrag opgeleverd van 4.650 euro. "Een mooi bedrag waar we heel blij mee zijn", aldus Paul Wiegerinck van de organisatie.

De dag was bedoeld om geld op te halen voor de sponsorbijdrage die twee mountainbiketeams nodig hebben om mee te kunnen doen aan de Duchenne Heroes. Het gaat om MTB Team Huizen en Power-Against-Duchenne.

Spinnen
Het was mogelijk om drie uur te spinnen of deel te nemen aan een van de wandeltochten die samen met Coronel Sports waren georganiseerd.

"Bij het spinnen zijn er nog fietsen van elders bijgehaald, dus daar deden 3 uur lang in ieder geval 50 mensen aan mee. Aan de wandeltochten hebben zo'n 60 tot 70 mensen meegedaan."

Duchenne
Na afloop werd direct de cheque overhandigd in bijzijn van Damian en Erwin. Twee jonge jongens met Duchenne, een ernstige spierziekte waardoor ze al jong in een rolstoel komen en niet oud worden.

Paul: "Wij hebben met Power-Against-Duchenne deze twee jongens geadopteerd als onze mascottes. Het overhandigen van de cheque in bijzijn van hen was dan ook best emotioneel. De deelnemers zagen meteen waar we het voor doen."

Mountainbike
In september fietsen de twee mountainbiketeams de Duchenne Heroes 2018. In 7 dagen tijd, door 4 landen, 100 kilometer per dag en 13.000 hoogtemeters op de mountainbike om geld in te zamelen voor de behandeling van Duchenne.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>