Ans en Joop Hendriks 65 jaar getrouwd | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Joop en Ans samen met de burgemeester op de bank.
Joop en Ans samen met de burgemeester op de bank. (Foto: Bob Awick)

Ans en Joop Hendriks 65 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Ans van den Berg (82) en Joop Hendriks (86) waren zondag 2 september 65 jaar getrouwd. Vanmiddag kwam burgemeester Sicko Heldoorn ze namens de gemeente feliciteren.

Het paar kwam net vandaag weer terug van een weekeindje weg in Drenthe, waar ze met kinderen en kleinkinderen hun briljante huwelijk hebben gevierd. "We hebben twee stralende dagen gehad", aldus Ans.

Trouwdag
"Dat was wel anders op onze trouwdag. Het regende de hele dag", gaat ze verder. Het paar trouwde indertijd vrij snel om te zorgen dat ze onderdak zouden hebben. "Zo ging dat indertijd met de woningnood."

Ans leerde Joop uit Bussum kennen toen ze vanaf haar woonplaats Amsterdam op weg was met de fiets naar Valkeveen. "Ik kreeg een klapband in Naarden en hij was mijn ridder in nood."

Afspraak
Joop: "Dat ben ik nog steeds." Ans bevestigd dat. "Hij bracht mij met de fiets naar het adres waar ik moest zijn. Daar heb ik mijn fiets laten staan en Joop heeft me naar de bus gebracht. We hebben meteen een afspraak gemaakt. Zo ging dat."

Het paar had meteen een goede klik vertelt Ans en van het een kwam het ander. Inmiddels zijn ze 65 jaar getrouwd en wonen al weer 44 jaar in Huizen. "En ik wil hier nooit meer weg. Het is hier prachtig."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>