Jan en Renée met de burgemeester voor de deur van hun huis, waar de Wegenwachtpaal herinnert aan het werk van Jan bij de ANWB.
Jan en Renée met de burgemeester voor de deur van hun huis, waar de Wegenwachtpaal herinnert aan het werk van Jan bij de ANWB. (Foto: Bob Awick)

Renée en Jan Bos 60 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Renée Lobato (81) en Jan Bos (82) waren zaterdag 8 september 60 jaar getrouwd. Vandaag kwam de burgemeester langs om ze namens de gemeente te feliciteren.

"We zijn blij dat we het gehaald hebben", zegt Renée. "Dat is niet iedereen gegund." Mensen zullen haar wellicht herkennen als de dame achter de balie van de SNS-bank in Huizen, waar ze vele jaren voor heeft gewerkt.

Zuivelfabriek
Ze leerde haar man Jan kennen in de Zuivelfabriek in Amsterdam. Daar werkten ze beide. Het stel leerde elkaar rustig kennen, zoals dat indertijd ging. Uiteindelijk trouwde ze in 1958.

Renéé: "Ik kan de trouwdag nog heel goed herinneren. We hadden mooi weer. Met een huurautootje gingen we naar het gemeentehuis en de receptie was bij mijn vader achter in de tuin."

Jurk
De jurk was prachtig, maar was wel door haar zelf gemaakt met hulp van haar schoonmoeder. "Ik mocht niet in een lange jurk, want Jan wilde niet in jacquet. Dus werd het een iets kortere."

"We gingen inwonen bij de ouders van Renée", vertelt Jan. Uiteindelijk kregen ze een urgentie en een eigen huis. Dochter Wanda was toen al geboren. "We hebben drie dochters, vier kleinzoons en drie achterkleinkinderen, twee jongens en een meisje."

ANWB
Het stel kwam in 1970 in Huizen wonen. Inmiddels werkte Jan in Naarden bij de ANWB en omdat hij economisch gebonden was kregen ze diverse woningen hier aangeboden.

Inmiddels zijn ze al weer heel wat jaren verhuisd naar een seniorenwoning. Jan: "Het huis werd te groot. Hier zitten we op loopafstand van de winkels en als het nodig is, kunnen we ook beneden slapen."

Kwiek
Het stel is nog kwiek, al zijn er altijd wel dingen die er met het ouder worden insluipen. Nog lang zo gezond mogelijk leven en genieten van de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen is wat ze graag nog willen.

Het 60-jarig huwelijk werd dan ook zaterdag uitgebreid gevierd met de familie. Het bezoek van de burgemeester was een mooie afsluiting van alle feestelijkheden.

Meer berichten