Geboortetas brandweer voor ouders pasgeboren Teun | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De kersverse ouders van Teun krijgen een speciale geboortetas van de brandweer.
De kersverse ouders van Teun krijgen een speciale geboortetas van de brandweer. (Foto: Bob Awick)

Geboortetas brandweer voor ouders pasgeboren Teun

  Mensen

HUIZEN Mariëlle en Robin, de kersverse ouders van baby Teun, kregen vanmiddag uit handen van burgemeester Sicko Heldoorn een geboortetas van de brandweer.

Hij deed dit in het kader van de Brandpreventieweken 2018 die deze maand plaatsvinden. Dit jaar wordt extra aandacht geschonken aan de voorlichting over brandveiligheid aan jonge en aanstaande ouders.

Geboortetas
In de hele regio krijgen ouders en verzorgers die in oktober aangifte hebben gedaan van een geboren kindje deze speciale geboortetas met onder meer een felicitatiekaart, rookmelder, slabbetje, flyer/deurhanger 'Hé doe de deur dicht!' en de folder Brandveiligheid jonge ouders.

"Voor jonge ouders is het zeker belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Daarbij kan de informatie, die deze maand wordt verstrekt aan alle ouders bij wie een kind wordt geboren, helpen om de brandveiligheid thuis te vergroten", aldus de brandweer.

Vluchtplan
"Bij brand geldt: goed voorbereiden loont de moeite. Denk aan afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels."

"Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo blijven vuur en rook langer in één ruimte en heb je meer kans om veilig te vluchten en gered te worden."

Rookmelders
"Verder blijkt uit onderzoek dat rookmelders echt werken, want als je slaapt, slaapt je neus ook, maar jouw oren niet. Zo kun je tijdig worden gewaarschuwd, mits je werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen."

"Met een relatief kleine inspanning kunnen jonge ouders hun omgeving brandveiliger maken. Op brandweer.nl/rozewolk staat meer informatie. Ook is er de speciale folder voor jonge ouders."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>