Vuurwerkmeldpunt Huizen gaat door | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ruben Woudsma gaat wel door met Vuurwerkmeldpunt Huizen.
Ruben Woudsma gaat wel door met Vuurwerkmeldpunt Huizen. (Foto: Bob Awick)

Vuurwerkmeldpunt Huizen gaat door

  Mensen

HUIZEN - Het Landelijk Meldpunt Vuurwerkoverlast stopt, omdat het doel is bereikt. Ruben Woudsma gaat nog wel door met zijn vuurwerkmeldpunt in Huizen.

"Wij hebben een andere doelstelling. Wij willen minder overlast, meer veiligheid en meer plezier. Wij hebben nooit een vuurwerkverbod voor ogen gehad."

Kosten
Ruben begon zijn meldpunt in 2012. "De kosten voor de gemeente liepen de pan uit en inwoners hadden het idee dat zij hun verhaal niet kwijt konden."

Pas in 2014 kreeg het meldpunt meer bekendheid. "Toen werd ik raadslid van het CDA. Ik weet niet of dat ermee te maken had, maar sindsdien komt het veel in de publiciteit."

Rapport
Dat jaar zou Ruben bij meer dan 20 meldingen een rapport opstellen over de vuurwerkoverlast in Huizen. Dat werd ruimschoots behaald en in het rapport 'Het moet anders!' deed hij namens zijn partij een aantal aanbevelingen voor de aanpak.

"We hebben inmiddels eigenlijk ook wel alles behaald. De schade aan de eigendommen van de gemeente is drastisch gedaald. Daarnaast zijn er nu ook vuurwerkvrije zones in Huizen."

Vuurwerkshow
"De enige aanbeveling die nog niet opgevolgd is, is een centrale vuurwerkshow, maar dat is alleen nodig als er een verbod op het afsteken van vuurwerk komt", legt Ruben uit.

Ook is er inmiddels meer voorlichting gekomen over vuurwerk. "De brandweer geeft les op de lagere scholen en HALT komt langs op de middelbare scholen."

Keukentafel
"Wat mij betreft moet vuurwerk ook gewoon een gesprek aan de keukentafel worden, waarbij ouders met hun kinderen bespreken hoe je om hoort te gaan met vuurwerk."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>