Oliebollenactie levert € 3.634,62 op | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De oliebollenactie van de Kruiskerk leverde een mooi bedrag op voor het goede doel.
De oliebollenactie van de Kruiskerk leverde een mooi bedrag op voor het goede doel. (Foto: Pixabey)

Oliebollenactie levert € 3.634,62 op

  Mensen

HUIZEN - Traditiegetrouw bakken op oudejaarsdag 31 december diakenen en gemeenteleden van de Kruiskerk oliebollen voor het goede doel. Deze actie heeft maar liefst € 3.634,62 opgeleverd.

Het goede doel was deze keer het door Wilde Ganzen gesteunde project op initiatief van Izingane Happy Foundation uit Nederland.

Teenagers
Zij werken samen met organisatie TREE uit Zuid-Afrika om bij school een hub te realiseren voor teenagers tot 16 jaar uit de afgelegen gebieden rond Ngwenya (Weenen) in de provincie KwaZulu Natal.

Die tieners - vaak is er geen ouder in hun leven - vallen na schooluren vaak buiten de boot, vervelen zich en hangen maar wat rond tot ze weer thuisgebracht worden.

Izigane biedt hen een stimuleringsprogramma, opvang en tijdbesteding, educatief en in spelvorm. Er is een bedrag van € 6.000 nodig, waarvan al € 2.000 door Wilde Ganzen was toegezegd.

Ontroerd
Mevrouw Lonie Vles - Rosenmöller: "Zo'n groot bedrag hadden wij echt niet verwacht! Ik ben er ontroerd van en ook zo dankbaar. Met uw bijdrage kan de Teenager 'Hub' in Ngwenya in samenwerking met Stichting Wilde Ganzen worden gerealiseerd."

"En het is een bijzonder project, wij kunnen nu echt een verschil maken voor de vele kwetsbare en vaak ook kansarme teenagers in dit rurale gebied in KwaZulu Natal."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>