Ella en Dirk hebben hun gouden bruiloft uitgebreid gevierd.
Ella en Dirk hebben hun gouden bruiloft uitgebreid gevierd. (Foto: Bob Awick)

Ella Verkerk en Dirk Kuin 50 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Ella Verkerk (79) en Dirk Kuin (77) waren zondag 50 jaar getrouwd. Vandaag kwam wethouder Marlous Verbeek langs om het paar namens de gemeente te feliciteren.

De ouders van Dirk, die in Laren woonde, en van Ella uit Huizen, kenden elkaar. "Ik zou naar Ajax gaan voor een wedstrijd en ze vroegen aan me of ik even wat bij de familie Verkerk langs wilde brengen", vertelt Dirk.

Ajax
Toen hij in Huizen voor de deur stond, deed Ella open. "Ik weet niet hoe het komt, maar ik ben nooit bij Ajax aangekomen en we raakten in gesprek. Toen heb ik haar een avondje uitgevraagd."

Het paar ging naar de Botenloods in Oud Loosdrecht voor een dansavond. "Ken je het liedje 'daar aan de waterkant heb ik je ontmoet'? Zoiets. Het raakte aan en we trouwden op 3 februari 1969."

Huizen
Na het trouwen heeft het paar een jaar in Laren gewoond. "We wilden rustig de tijd nemen om een koopwoning te vinden. Die vonden we in Huizen aan de De Ruyterstraat."

Hier werden de twee zoons geboren. Na vijf jaar werd het huis omgeruild voor een woning aan de Bachlaan. "En vijf jaar geleden zijn we verhuisd naar een seniorenwoning aan de Willem Dreeslaan. Leuk hoor. We kennen de buren allemaal."

Gevierd
Inmiddels heeft het paar ook zes kleinkinderen. Drie jongens en drie meisjes. Met hen, hun zoons en aanhang hebben ze zondag hun gouden huwelijk gevierd. "Lekker in de Witte Bergen. De avond ervoor hadden we het ook al met de buren, vrienden en kennissen thuis gevierd. Dat was best wel druk."

Het bezoek van de wethouder vonden ze heel leuk. "Het was heel gezellig en we hebben over van alles en nog wat gepraat." Van de enorme fruitmand die ze hebben gekregen, kunnen ze nog wel even eten. Ella: "Of we delen het uit."

Meer berichten