Thea en Bert Smeink bij hun feestelijk versierde huis.
Thea en Bert Smeink bij hun feestelijk versierde huis. (Foto: Bob Awick)

Thea en Bert Smeink vieren gouden huwelijk

  Mensen

HUIZEN - Thea van Rhijn (68) en Bert Smeink (71) zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Wethouder Bert Rebel kwam ze namens de gemeente feliciteren met hun gouden huwelijk.

"We werkten allebei bij de Vivo, een groothandel in Bussum. Ik werkte op kantoor en Bert was chauffeur. Het was wel liefde op het eerste gezicht. Als eerste date gingen we naar de bioscoop in Hilversum. Op de brommer toen nog", vertelt Thea.

Jong werken
Ze vertelt dat je vroeger al jong ging werken en na verkering en een jaar verloving trouwde het stel in Bussum, waar Bert vandaan kwam. Zelf kwam Thea uit Naarden.

Omdat hun enige dochter in Huizen woonde en ze regelmatig op hun kleindochter paste, vonden ze het praktischer om naar Huizen te verhuizen.

Bevalt prima
"We wonen hier nu al 21 jaar en het bevalt ons prima", zegt Thea. De kleindochters zijn inmiddels al groot en gaan hun eigen weg. Haar dochter ziet ze elke dag. "Ik pas op haar hondje."

Het gouden huwelijksfeest wordt vandaag thuis gevierd. Na het bezoek van de wethouder zijn de buren uitgenodigd waar ze een goed contact mee hebben. Dochter en kleindochters komen 's avonds. "Die zijn overdag allemaal druk bezig."

Meer berichten