Het briljanten echtpaar kreeg bezoek van loco-burgemeester Roland Boom.
Het briljanten echtpaar kreeg bezoek van loco-burgemeester Roland Boom. (Foto: Bob Awick)

Jannie en Marinus Rottier 65-jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Jannie Kos (84) en Marinus Rottier (84) waren zaterdag maar liefst 65 jaar getrouwd. Daarom kwam loco-burgemeester Roland Boom ze vandaag namens de gemeente feliciteren.

De fruitmand die ze kregen, staat vrolijk tussen alle bossen bloemen die het briljanten paar kreeg ter gelegenheid van deze bijzondere dag.

Bakkersknecht
Het paar leerde elkaar in Huizen kennen. Jannie is er geboren en getogen en Marinus, geboren in Goes, kwam op 17-jarige leeftijd als bakkersknecht te werken bij Bakkerij Jac. Rebel.

"Ik zag een advertentie in het bakkersblad en heb gesolliciteerd", vertelt Marinus. Dat was de beste zet van zijn leven, blijkt. Bij het bezorgen van brood kwam hij ook bij Jannie langs.

Briefje
Jannie: "Ik kreeg ineens een briefje van hem. Ik wist niet eens dat hij me gezien had." Nadat hij nog een keer aan de deur was geweest, sprak het stel af te gaan wandelen in Huizen.

"Die zelfde avond hebben we het eigenlijk meteen beklonken. Hij was vreselijk knap", vertelt ze. Het stel trouwde in het oude gemeentehuis aan de Naarderstraat en in de toen nog Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Kortenaerstraat.

Nageslacht
Het paar werd gezegend met 6 kinderen, 3 meisjes en 3 jongens. Die hebben inmiddels zelf ook 13 kinderen gekregen en er zijn er ook al vier achterkleinkinderen.

"We hebben het afgelopen zaterdag gevierd met het nageslacht en nog wat familie van ons", vertelt Jannie trots. "Het was een erg leuk etentje, met mooie cadeau's en er is ook gezongen."

Meer berichten