Henk en Froukje Beilen vieren vandaag hun 50-jarig huwelijk.
Henk en Froukje Beilen vieren vandaag hun 50-jarig huwelijk. (Foto: Bob Awick)

Froukje en Henk van Beilen 50 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN Froukje Coops (72) en Henk Beilen (76) zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Wethouder Marlous Verbeek bezocht het paar namens de gemeente om ze de felicitaties over te brengen.

Het paar kent elkaar al vanuit hun jeugd, toen ze beiden in Bussum woonden. Henk kende de broer van Froukje en ze gingen naar dezelfde kerk.

Eigen weg
Er was alleen niet direct sprake van een relatie. "Ik denk dat we elkaar wel al leuk vonden, maar dat van elkaar niet wisten. We gingen daarom ons eigen weg."

Beide kregen een relatie met iemand anders en verloofden zich. Tot een huwelijk kwam het echter niet en toen kwamen Froukje en Henk elkaar als vrijgezellen weer tegen.

Trouwen
"Toen viel het kwartje eindelijk. Na een paar afspraakjes besloten we te trouwen. We zijn met elkaar nooit verloofd geweest."

Na het huwelijk vonden ze snel een huis in Papendrecht, omdat Henk daar in de omgeving werkzaam was.

Huizen
"Uiteindelijk zijn we in 1985 naar Huizen verhuisd, omdat de vestiging van het bedrijf waar ik werkte naar Amsterdam ging en we niet weer in Bussum wilden wonen."

Het paar kreeg drie dochters en heeft inmiddels ook al vier kleinkinderen. Met hen en meer familie en vrienden gaan zij hun gouden bruiloft zaterdag nog uitgebreid vieren.

Meer berichten