Stichting zoekt sponsors voor uitbrengen Canon van Huizen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ineke van Herwerden met onder andere de drukproeven van de Canon van Huizen.
Ineke van Herwerden met onder andere de drukproeven van de Canon van Huizen. (Foto: Bob Awick)

Stichting zoekt sponsors voor uitbrengen Canon van Huizen

  Mensen

HUIZEN - De geschiedenis van Huizen overzichtelijk in een zogeheten Historische Canon uitbrengen wil Ineke van Herwerden al sinds 2013.

Met diverse omwegen en tegenslagen is het nu bijna zover. De Historische Canon Huizen verschijnt in oktober. Er worden nog sponsors gezocht om dit mogelijk te maken.

Bunschoten
"In juli 2013 kreeg ik het boek de Canon van Bunschoten, Spakenburg & Eemdijk in handen. Ik vroeg me af waarom we dat in Huizen nog niet hadden en ben diverse partijen gaan benaderen om dit mogelijk te maken", vertelt Ineke.

"Iedereen bleek echter een ander idee te hebben over hoe zo'n canon er dan uit moest zien. Dat schoot niet op." Uiteindelijk heeft ze in 2018 samen met Loekie Wiegerinck de Stichting Historische Canon Huizen opgericht en nam zij als projectleider de taak op zich om in opdracht voor de stichting de Historische Canon van Huizen te realiseren.

Publiekshistoricus
Publiekshistoricus Sarah Remmerts de Vries werd bereid gevonden om het werk te gaan schrijven. "Via een tip kwam ik bij haar terecht en ze begon meteen met schrijven", vertelt Ineke enthousiast.

Sarah woont in Naarden en kent de regio goed, ook vanwege haar werk voor bijvoorbeeld het Vestingmuseum en Museum Hilversum. "Publiekshistoricus is een specialisatie. Je concentreert je dan niet op één onderwerp, maar op de praktische toepassing in presentaties voor het publiek."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>