Archieffoto: Bob Awick

Vijfde Huizer Vis Festijn brengt 25.000 euro op

  Mensen

HUIZEN - Het vijfde Huizer Vis Festijn van vrijdag heeft 25.000 euro opgeleverd. De botterwedstrijd - waaraan 25 botters deelnamen - vast onderdeel  van het visfestijn, werd gewonnen door de boot van Opticon, de BU2.

Het Huizer Vis Festijn wordt georganiseerd door Rotary Club Huizen. De club sponsort met de opbrengst van het festijn altijd een aantal goede doelen. Vorig jaar kon de club uit de opbrengst vier goede doelen ieder een mooie cheque overhandigen van 5.000 euro.

Doelen
Voor 2019 zijn de Stichting KinderBeestFeest, de Voedselbank Gooi & Omstreken en de Stichting Huizer Botters uitgekozen als doelen die in ieder geval geld krijgen uit de opbrengst van het evenement.

Marjolein Schuyt, voorzitter van de Rotarycommissie die het evenement organiseerde, toont zich heel tevreden met opbrengst en het verloop van het Huizer Vis Festijn. "Het was een prachtige zonnige dag met mooi zeilweer."

Cadeautje
"Toen iedereen weer aan wal stond, zag ik alleen maar tevreden gezichten. De hele dag was een cadeautje. Zo'n mooie opbrengst waar we goede doelen mee kunnen helpen, is dan voor mij een kers op de taart. We zagen dat er ook een groot aantal mensen ter plaatse nog een entreekaartje kochten om te kunnen meegenieten van het feest."

De voorbereidingen voor het Huizer Vis Festijn 2020 zijn al weer in volle gang. De zesde editie van het nautische evenement staat nu gepland voor vrijdag 19 juni 2020.

Meer berichten