Foto: Bob Awick

Femmy en Wim Pruimboom 60 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Femmy Heide (79) en Wim Pruimboom (84) zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Sicko Heldoorn kwam ze namens de gemeente feliciteren.

Het paar komt uit Amsterdam en is daar 60 jaar geleden getrouwd. Via veel omzwervingen kwamen Femmy en Wim 35 jaar geleden in Huizen terecht.

Australië
"We zijn twee keer naar Australië geëmigreerd, maar ik had zo'n heimwee. Ik deed daar niets en wilde niet alleen maar winkelen. Ik was altijd werkzaam in de zorg", legt Femmy hun terugkeer naar Nederland uit.

"Ook onze kinderen waren inmiddels van die leeftijd dat ze naar school gingen en het is een goede beslissing geweest terug te keren. Zowel onze dochter als zoon heeft doorgeleerd en alle vier kleinkinderen ook."

Huizen
Zelf pakte Femmy het werk in de zorg weer op en bleef tot haar 74ste aan het werk. Wim is zijn hele leven schilder geweest en omdat hij voor een bedrijf in Bussum werkte, kon het paar uiteindelijk een huis krijgen in Huizen, na eerst in Almere te hebben gewoond.

"Zo'n 15 jaar geleden zijn we vervolgens in een straat tegenover die van onze dochter komen wonen. We hopen hier nog lang te kunnen blijven en genieten van de kinderen en kleinkinderen."

Vieren
Vandaag was er koffie en gebak voor de burgemeester en vanavond zijn de buren uitgenodigd om het diamanten huwelijk te vieren.

"Zaterdag vieren we het nog met de kinderen, kleinkinderen, hun aanhang en drie zussen van Wim. Wij zorgen weer voor koffie en gebak en 's middags heeft onze dochter bij haar thuis een warme lunch geregeld."

Meer berichten