De burgemeester bij Wil en Jaap van der Pal op de bank.
De burgemeester bij Wil en Jaap van der Pal op de bank. (Foto: Bob Awick)

Wil en Jaap van der Pal 60 jaar getrouwd

  Mensen

HUIZEN - Wil Klein (82) en Jaap van der Pal (83) zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Namens de gemeente ging burgemeester Sicko Heldoorn langs om het paar te feliciteren.

Het paar vond het bezoek van de burgemeester met zijn ketting om bijzonder. "Ze hebben ook een brief van de koning gehad. Die gaat mijn vader inlijsten. En een brief van de commissaris van de koning", aldus zoon Gerard.

Dansavond
Het paar leerde elkaar kennen op een dansavond in de 'oude' Boerenhofstee in Laren. "Mijn moeder woonde in Eemnes en mijn vader in Bussum. Laren lag mooi in het midden."

Wil en Jaap trouwden uiteindelijk in Eemnes. Het was een zonnige maar frisse dag met veel wind. Bijzonder was dat ze mochten ontbijten op de pastorie. Het feest werd bij de ouders van Wil op de boerderij gevierd.

Woningnood
Omdat er woningnood was, trok het stel in bij de moeder van Jaap in Bussum. Daar werd de oudste zoon geboren. Al snel daarna trok het echtpaar samen met het gezin van een vriendin in een woning aan de Zeeweg in Huizen.

Daar werden nog een dochter en een zoon geboren en inmiddels heeft het paar zes kleinkinderen en ook al twee achterkleinkinderen.

Groot feest
Komende zaterdag vieren ze nog een groot feest met zo'n 80 mensen in de kantine van de korfbalvereniging. Wil klaverjast daar nog altijd en Jaap zat er jaren in het jeugdbestuur.

Meer berichten