De burgemeester beantwoordt vragen van de leerlingen van de Gouden Kraal.
De burgemeester beantwoordt vragen van de leerlingen van de Gouden Kraal. (Foto's: Carin van den Berg)

Gezond ontbijten met de burgemeester

  Mensen

HUIZEN - Leerlingen van groep 7/8 van de Gouden Kraal hebben vanmorgen gezond ontbeten met burgemeester Sicko Heldoorn en onderwijswethouder Marlous Verbeek. Dit deden zij in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Tijdens het ontbijt overhandigde de burgemeester een cheque ter waarde van 100 euro voor het goede doel van dit jaar: Het Vergeten Kind. Deze organisatie zet zich in voor een Nederland waarin elk kind zich écht voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Niet zenuwachtig
Volgens de juf waren de kinderen niet zenuwachtig voor het ontbijt op het gemeentehuis. "We hebben het al voorbereid en ze ook al laten nadenken over wat ze eventueel aan de burgemeester wilde vragen", liet de juf weten.

De Gouden Kraal is een gezonde school en besteed al veel aandacht aan gezond eten en drinken. Zo nemen de kinderen geen drankjes meer met veel suiker mee, maar water of thee. Ook de verjaardagstraktaties bevatten geen suiker meer.

Vragen
Nadat de meeste leerlingen waren uitgegeten, mochten zij de burgemeester vragen stellen. Zo wilde de leerlingen weten waar de burgemeester naar toe gaat als hij stopt in Huizen, wat voor opleiding hij heeft gedaan en of hij altijd al burgemeester wilde worden.

Op die laatste vraag antwoordde hij, dat hij eigenlijk zeeman had willen worden, maar dat het dus anders was gelopen. Vervolgens mochten de leerlingen samen met hem en met zijn ketting om op de foto.

Raadzaal
Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan de raadzaal. De leerlingen vonden het prachtig om even op de stoelen te mogen zitten waar normaal de burgemeester, wethouders of raadsleden zitten.

De burgemeester legde uit wie normaal waar zat, waar de knopjes voor de microfoon voor dienen en hoe een raadsvergadering normaliter in zijn werk gaat. Vervolgens sloot wethouder Marlous het bezoek af door te vertellen wat zij als wethouder doet.

Wethouder Marlous Verbeek en de burgemeester met de leerlingen in de raadzaal.


Meer berichten