Vertrekkend waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn: 'De mensen hier zijn warm en hartelijk.'
Vertrekkend waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn: 'De mensen hier zijn warm en hartelijk.' (Foto: Bob Awick)

Sicko Heldoorn kijkt terug op een mooie tijd in Huizen

  Mensen

HUIZEN - Sicko Heldoorn startte 12 maart 2018 als waarnemend burgemeester. Hij verving zijn voorganger, die was afgetreden na grensoverschrijdend gedrag. Hij werd benoemd voor de periode tot de fusie met Blaricum en Huizen zou zijn afgerond.

"Ik vermoedde toen al dat de fusie, zoals de provincie het zich voorstelde, het niet zou worden. Ik verwachtte niet dat ze zo snel de stekker eruit zouden trekken, maar begrijp dat wel", zegt hij in zijn afscheidsinterview.

Juiste moment
Het verzoek om waarnemend burgemeester in Huizen te worden, kwam bij Sicko Heldoorn en zijn partner Anja op het juiste moment. "We waren op zoek naar een huis in Friesland en Anja was net met keuzepensioen in het onderwijs. Nu konden we hier gaan wonen."

Ze hadden gerekend op een wat langere periode, maar vertrekken binnenkort weer terug naar Friesland. "Anja is al druk op zoek naar een huis. Zij doet dat samen met haar broer. De hele familie heeft verstand van bouwkundige zaken, behalve ik. Zij is er goed in, dus ik laat het aan haar over."

Dierbaar
Zelf rondt hij nog zijn laatste verplichtingen als waarnemend burgemeester in Huizen af. Als het huis gevonden is, kan de huur in Huizen worden opgezegd en start er weer een nieuwe fase. "Onze periode in Huizen is ons beiden dierbaar en als we in de toekomst het bordje Huizen zullen passeren, doet ons dat wel wat."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten