Wethouder Maarten Hoelscher, Marjolein Groen, Hanneke Postman en Frank Wiegers met de toegankelijkheidssticker.
Wethouder Maarten Hoelscher, Marjolein Groen, Hanneke Postman en Frank Wiegers met de toegankelijkheidssticker. (Foto: Bob Awick)

Iedereen moet kunnen plassen bij evenementen havengebied

  Mensen

HUIZEN - Wethouder Maarten Hoelscher heeft afgelopen dinsdag, op de Internationale dag voor mensen met een beperking, een toegankelijkheidssticker uitgereikt aan Marjolein Groen van de Haven van Huizen en Hanneke Post van Coronel Sports.

Daarmee geven de bedrijven aan dat iedereen welkom is om te komen plassen, dat er een mindervalidentoilet is en een plek waar baby's verschoond kunnen worden.

Toegankelijkheidspanel
De sticker is ontwikkeld door het toegankelijkheidspanel van de gemeente. Frank Wiegers is lid van dit panel en zit zelf in een rolstoel.

Zelf is hij op beide locaties geweest en daar is het geen probleem om naar het toilet te gaan. De Haven van Huizen kent hij ook omdat ze een glutenvrije kaart hebben. Handig voor zijn dochter die er allergisch voor is.

Braillekaart
Marjolein toont ook de braillekaart van het restaurant. "Wij vinden dit soort dingen vanzelfsprekend. Er zijn ook rustige plekken zonder muziek en met goede verlichting voor mensen die hier behoefte aan hebben. En voor de start van het zomerseizoen worden de hellingbaan en het terras glad gemaakt."

Frank is blij dat te horen. "Vooral als je naar beneden gaat is het gevaarlijk. Een steen die iets omhoog staat, kan ervoor zorgen dat je uit je rolstoel wordt gelanceerd."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten