Ouders vertellen leerlingen over hun beroep tijdens de beroepen-speed-date.
Ouders vertellen leerlingen over hun beroep tijdens de beroepen-speed-date. Foto's: SG Huizermaat

Beroepen-speed-date Scholengemeenschap Huizermaat

Mensen

HUIZEN - Meer dan dertig ouders namen vanmiddag de moeite om naar Scholengemeenschap Huizermaat te komen om met de leerlingen uit 3-havo en 3-vwo te speed-daten over hun beroep. Zo vertelden zij de leerlingen hoe ze ooit tot hun keuze zijn gekomen, hun ervaringen en hun levenslessen.

Waar sommige ouders na hun opleiding in de baan terecht zijn gekomen die ze vooraf hadden bedacht, zijn er ook ouders die juist in een totaal andere markt terecht zijn gekomen waar ze mooie stappen maakten in hun ontwikkeling en loopbaan.

Doen
Harrald Stappers bijvoorbeeld, general manager van een internationale onderneming, zegt: “Ik kom uit de telecommunicatie en stuur nu een bedrijf aan waar compressoren gemaakt worden. Ik heb geleerd door te doen en naast mijn baan gestudeerd om de nodige knowhow op te bouwen. Daardoor reis in nu de hele wereld over.”

“Wat het niet makkelijker maakt voor de leerlingen tegenwoordig”, vult een andere ouder aan, “is dat er zoveel te kiezen valt. Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden op allerlei gebied. Niet makkelijk als je in de derde klas zit en daar al goed over na moet denken. Daarom zijn wij ook hier om hen tijdens deze speed-dates ideeën op te laten doen”.

Leuker
Julia vertelt dat ze aan vier verschillende tafels heeft gezeten om te luisteren naar de diverse beroepen. “Van sommige beroepen had ik nog niet eerder gehoord en sommige beroepen zijn eigenlijk veel leuker dan dat ik vooraf had gedacht.”


Uit de krant