corona

Twee inwoners Gooi en Vechtstreek besmet met coronavirus

  Mensen

HUIZEN - Twee inwoners uit 't Gooi en de Vechtstreek zijn besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Het gaat om een 56-jarige man uit Naarden en een 45-jarige man uit Blaricum. Beiden zijn in Noord-Italië geweest en zijn nu in thuisisolatie. 

Dat meldt de GGD Gooi en Vechtstreek in een persbericht. De inwoners zijn onderzocht door de GGD door middel van bemonstering. Na laboratoriumonderzoek stelde het RIVM dit resultaat dinsdagavond 3 maart vast. 

Schoolgaande kinderen
De man uit Blaricum was op skivakantie met zijn gezin. Zijn gezinsleden, ook twee schoolgaande kinderen, hebben geen klachten maar blijven de komende dagen wel thuis. De inwoner uit Naarden was op familiebezoek. GGD Gooi en Vechtstreek brengt in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek) om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt.

Contacten van deze patiënten worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Als deze contacten op hun beurt klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in thuisisolatie geplaatst en getest. De betreffende school wordt geïnformeerd en indien nodig bijgestaan door de GGD.

Alert
De GGD en het RIVM blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten worden gevonden: isolatie, bron- en contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. "Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich kan verspreiden."

Het maandag geopende call center van de GGD Gooi en Vechtstreek blijft langer geopend. Via een speciaal telefoonnummer 035-6926400 kunnen vragen worden gesteld over het coronavirus. Vandaag blijft dit telefoonnummer tot 20.00 uur bereikbaar voor vragen.

UPDATE
De kinderen van de besmette man in Blaricum zitten in groep 5 en 8 van KBS Bernardus in het oude dorp van Blaricum. In het gebouw van de Blaricumse school zijn ook de openbare basisschool Blaricum, peuterspeelzaal Blaricum en de buitenschoolse opvang Banjer gevestigd. Ook zij zijn op de hoogte gebracht door de GGD.

Meer berichten