De leerkrachten missen de leerlingen en dat kunnen zij lezen in het raam van de school.
De leerkrachten missen de leerlingen en dat kunnen zij lezen in het raam van de school. (Foto's: Rehoboth)
foto's corona

Hangen als een luiaard bij thuisonderwijs Rehoboth

  Mensen

HUIZEN - De leerkrachten van de Rehoboth missen de kinderen en maken dat duidelijk in het raam, zodat de leerlingen dat lezen als ze langs de school komen.

De school geeft nu zo'n twee weken thuisonderwijs en dat kan ook leuk zijn. Zo liet de meester zien hoe een luiaard in de boom hangt en deden kinderen dat thuis na.

Bellen en skypen
"Alle leerkrachten zijn inmiddels volleerd in het vloggen en maken elke dag instructiefilmpjes en beantwoorden tijdens de chat-uren vragen van kinderen. Ook bellen of skypen de kinderen elke week een keer", laat de school weten.

De kinderen van de Rehobothschool werken - als eerste school in Huizen - volgens het principe van The Leader in me. "Deze zeven gewoontes van dit onderwijsconcept komen goed van pas in het thuiswerken."

Lekker aan het werk
"Ze kunnen zich pro-actief opstellen door lekker aan het werk te gaan; bedenken wat ze het beste als eerste kunt doen zodat ze daarna wat voor zichzelf kunnen gaan doen; bepalen hun doelen: wat ga ik vandaag doen; zijn zelfstandig door hun eigen werk na te kijken; ontdekken wat hun talenten zijn en zorgen goed voor zichzelf."

De juffen en meesters krijgen veel berichtjes met leuke foto’s hoe de kinderen thuis enthousiast bezig zijn. "Deze worden verzameld en op de 'wall of fame' gehangen. Het verhaal van meester Max over de luiaard wordt daarbij wel heel serieus genomen."

Meer berichten