Huisarts Alwin ten Have steekt met zijn vlag graag een hart onder de riem van zijn personeel en patiënten.
Huisarts Alwin ten Have steekt met zijn vlag graag een hart onder de riem van zijn personeel en patiënten. (Foto: Alwin ten Have)
foto's

Wapperende vlaggen om Rode Kruis en mensen te ondersteunen

  Mensen

HUIZEN - Een rode vlag met daarop een hart en klappende handen. Met elkaar en voor elkaar staat er bij geschreven. Het is een speciale vlag waarmee het Rode Kruis wordt ondersteund en waarmee mensen die het moeilijk hebben en onder andere zorgmedewerkers een steuntje in de rug krijgen. 

Een vlag die dan ook hangt bij de huisartsenpraktijk van huisarts Alwin ten Have. "Voor alle zorgmedewerkers die zich met hart en ziel inzetten, maar ook voor alle patiënten, die door deze moeilijke tijd heen gaan, omdat ze minder, fysiek, bij ons terecht kunnen", laat hij weten.

"Voor al mijn assistentes en collega huisartsen, die zo hard werken om de zorg op dit moment rond te krijgen. De vlag is te bestellen bij de Dokkumer Vlaggen Centrale en van elke bestelde vlag gaat er 2,50 euro van naar het Rode Kruis." Elke medewerker van zijn praktijk heeft er ook een gekregen. "Om ze een 'hart' onder de riem te steken."

Verhaal gaat onder de foto verder


De vlag hangt ook in de mast bij Floris van 't Veer. (Foto: Floris van 't Veer)

Ook bij Floris van 't Veer hangt de vlag in top. "Wij zijn ervan overtuigd dat we deze crisis met elkaar te lijf moeten gaan. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Voor de een is dat hard werken in de zorg, voedselvoorziening of transport, voor de ander is dat zijn kinderen thuis onderwijs geven."

"Zelfs gewoon thuis blijven is een onderdeel van de oplossing. Jij draagt dan in ieder geval bij in het tegengaan van de verspreiding van het virus. En zo moet ieder doen wat goed is voor een ander. Het Rode Kruis is nationaal goed bezig met onder ander ondersteuning aan GGD’s en ziekenhuizen, de Rode Kruis Hulplijn en de centrale inzameling van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen", gaat hij verder.

"Met de aanschaf van deze vlag steunen we het Rode Kruis en laten we zien dat wij achter het idee staan dat we gezamenlijk de crisis te lijf moeten gaan en doen wat we kunnen voor anderen en voor ons zelf. Het wapperen van de vlag doet mensen omhoog kijken en hopelijk herinneren dat ze er niet alleen voor gaan en staan."

Verhaal gaat onder de foto verder


De vlag voor het gemeentehuis. (Foto: Marlous Verbeek)

Afgelopen week werd de vlag ook in de mast gehesen voor het gemeentehuis. "De vlag is gehesen als signaal van solidariteit en steun naar de samenleving en zorgverleners", laat de gemeente weten.

Meer berichten