Bestuursvoorzitter kinderboerderij Rein Jansen overleden

  Mensen
Rein Jansen overleed woensdag 15 april.
Rein Jansen overleed woensdag 15 april.

HUIZEN - Rein Jansen (77), voorzitter van het bestuur van Stichting Kinderboerderij De Warande Huizen is woensdag 15 april overleden. Dat melden de kinderboederij en het CDA op hun websites.

In zijn rol als voorzitter speelde hij een belangrijke rol bij de ontwikkeling en professionalisering van de kinderboerderij en bij de nieuwbouw in 2017, waarbij hij zelfs nog te kampen kreeg met een faillissement van de bouwer.

Bekwame bestuurder
"Wij hebben Rein leren kennen als een bekwame bestuurder met hart voor de kinderboerderij en alle betrokkenen. Hij heeft een prominente rol gespeeld bij de ontwikkeling en professionalering van de vernieuwde kinderboerderij met zorgfunctie", aldus de kinderboerderij.

"Zijn enthousiasme en gedrevenheid maar bovenal zijn betrokkenheid en warme persoonlijkheid zullen we enorm missen en wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de kinderboerderij betekend heeft."

CDA
Rein was ook jarenlang betrokken bij het CDA. Eerst als hoofdredacteur van het plaatselijke ledenblad CDAccenten en vervolgens jarenlang als secretaris en bestuurslid.

"Rein was enige tijd ziek en hij overleed in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Wij zullen Rein herinneren als een warme, positief ingestelde persoonlijkheid die veel heeft bijgedragen aan het CDA Huizen en de Huizer samenleving."

Bridger
Als fervent bridger was hij ook betrokken bij bridgevereniging Doublet, onder andere als secretaris. In september 2015 stond hij in het Nieuwsblad voor Huizen, toen nog HuizerNieuws, in de rubriek Onder Ons.

Zijn favoriete spreuk was 'There is no limit to what a man can do if he doesn't care who gets the credit' en we mochten hem wakker maken voor een appelbol met warme vanillesaus.

Meer berichten