De bloemen worden afgegeven bij onder andere verzorgenden.
De bloemen worden afgegeven bij onder andere verzorgenden. (Foto's: Rotaryclub Huizen Gooimeer)
corona

'Blauw helpt' en Rotary Huizen Gooimeer brengen bloemen bij verzorgenden

  Mensen

HUIZEN - 'Blauw helpt', het initiatief van KLM'ers die thuiszitten om vrijwilligerswerk te doen en geld in te zamelen, en Rotaryclub Huizen Gooimeer hebben de handen ineen gesloten. Op Bevrijdingsdag hebben zij pioenrozen langsgebracht bij onder andere verzorgenden in diverse verzorgingstehuizen in Huizen en Blaricum.

Maandagavond hebben leden van Rotary Huizen Gooimeer in Hoofddorp maar liefst 350 prachtige bossen pioentulpen hiervoor opgehaald bij de KLM’ers van de 'Blauw Helpt Stickeractie'. Bedoeld voor zoveel mogelijk mensen die werken in de zorg in Huizen en Blaricum.

Zee van bloemen
"We zijn met open armen ontvangen door KLM'ers Niek Batstra en Charlotte Landman, die duidelijk genieten en vol energie aan de slag zijn. Voor de deur staat een zee van prachtige bloemen op ons te wachten", aldus de Rotaryclub.

"De volgende ochtend 5 mei om 9.00 uur verzamelden de leden van Rotary Gooimeer zich om de bloemen te verdelen en stickers ‘Blauw Helpt’ te plakken. Iedereen is blij elkaar weer in levenden lijve te zien en 1,5 meter afstand is dan lastig, maar wel gelukt."

Vrijwilligers voedselbank
"Iedereen laadt zijn bossen in en vertrekt naar de diverse verpleegtehuizen zoals De Bolder en De Marke in Huizen en De Torenhof in Blaricum, maar ook naar de vrijwilligers van de voedselbank en ga zo maar door."

De actie leverde verraste gezichten op en veel brede glimlachen. "We zijn blij dat we zo namens Rotaryclub Huizen Gooimeer en de KLM'ers van 'Blauw Helpt' een steentje hebben kunnen bijdragen in deze bizarre coronatijd."


Een auto vol met pioenrozen om uit te delen.


Klaar om uit te delen bij verzorgenden, maar ook aan de vrijwilligers van de voedselbank.

Meer berichten