Deze groep mavoleerlingen van de Huizermaat is geslaagd en kreeg dat vandaag officieel te horen.
Deze groep mavoleerlingen van de Huizermaat is geslaagd en kreeg dat vandaag officieel te horen. (Foto: Bob Awick )

Geslaagd! Eindexamenleerlingen horen dat vandaag officieel

  Mensen

HUIZEN - Deze groep geslaagde mavoleerlingen mocht net als vele andere eindexamenleerlingen van de Huizermaat vandaag naar school komen om hun cijferlijst te ondertekenen.

De school heeft ervoor gekozen om dit in blokken te doen, zodat ze zich aan de coronamaatregelen kunnen houden. "De leerlingen hebben twintig minuten de tijd om hun lijsten te tekenen", laat rector Tanja de Ruijter weten. "Daarna wordt de ruimte gelucht en kon de volgende groep komen."

Scholengemeenschap Huizermaat wilde graag een mogelijkheid creëren om de leerlingen naar school te halen, zodat ze elkaar ook even konden zien en feliciteren.

Bijzonder examenjaar
De eindexamenleerlingen hebben een bijzonder examenjaar achter de rug door de uitbraak van het coronavirus. Hierdoor verviel het slotstuk, het centraal eindexamen.

Onderwijsminister Arie Slob besloot daarop dat 4 juni de dag zou worden waarop scholieren officieel konden vieren dat ze geslaagd waren. Hiermee eindigt hun middelbare schooltijd.

Bekend maken
Leerlingen die voor hun schoolexamens goede cijfers hadden behaald, wisten al met een grote zekerheid dat ze het gehaald zouden hebben en scholen mochten zelf kiezen wanneer ze dit officieel bekend zouden maken.

Zowel Scholengemeenschap Huizermaat als het Erfgooiers College besloten daarop dat vandaag de dag is waarop zij officieel hun eindexamenleerlingen telefonisch zouden laten weten of ze geslaagd zijn of niet.

Resultaatverbeteringstoets
Daarnaast kunnen leerlingen ook te horen krijgen of ze een resultaatverbeteringstoets moeten maken. Deze komt in de plaats van de herkansing en wordt door school gemaakt. Een leerling mag dit voor twee vakken doen.

Een geslaagde feliciteren? Dat kan met een kleintje!

Meer berichten