Afbeelding
Foto: Enter Media

Collectanten voor het Nationaal MS Fonds gezocht

Mensen

HUIZEN - Het Nationaal MS Fonds zoekt voor de collecteweek van 16 tot en met 21 november collectanten voor de landelijke huis-aan-huiscollecte. Ook in Huizen zijn nog mensen nodig in de strijd tegen multiple sclerose (MS).

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd.

Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. 

Geen oplossing
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. "Door de maatregelen hebben we onze fondsenwervende evenementen moeten uitstellen of afgelasten. Hierdoor lopen wij inkomsten mis. MS staat helaas niet stil. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet doorgaan", laat het fonds weten. 

Aanmelden
Collectanten kunnen helpen door geld op te halen voor onderzoek naar MS. "Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook." Meer informatie of aanmelden: nationaalmsfonds.nl/collecteren.

Uit de krant