<p>Normaliter wordt de herdenking goed bezocht zoals in 2018, maar dit jaar kan dit niet vanwege de coronamaatregelen.</p>

Normaliter wordt de herdenking goed bezocht zoals in 2018, maar dit jaar kan dit niet vanwege de coronamaatregelen.

(

Foto:Bastiaan Miché

)

Regionale Indië-herdenking te volgen via livestream

  Mensen

REGIO - De regionale Indië-herdenking in Hilversum morgen, zaterdag 15 augustus, is niet openbaar. Dit vanwege de coronamaatregelen. De herdenking is wél live te volgen via YouTube.

Ieder jaar is er een herdenking op de Noorderbegraafplaats aan de Laan 1940 - 1945 in Hilversum. Inmiddels is deze bijeenkomst al jaren een regionale happening. Zo ook zaterdag als er vertegenwoordigers uit Gooise Meren, Blaricum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren en Hilversum aanwezig zijn om stil te staan bij de Japanse capitulatie en de bevrijding van Nederlands-Indië.

Slachtoffers herdacht
Op 15 augustus worden de slachtoffers van de oorlog, de Japanse bezetting en de ingrijpende gebeurtenissen in het voormalig Nederlands-Indië herdacht. “Zulke gebeurtenissen willen we nooit meer en we vinden het van belang dat we die boodschap uitdragen en doorgeven aan de volgende generaties. Ook is het een moment om stil te staan bij de vrijheid die we vandaag de dag hebben, die te koesteren en ook te vieren”, aldus Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum.

De bijeenkomst begint zaterdag om 15.00 uur. Vertegenwoordigers van de diverse gemeenten leggen een krans net zoals mensen van de brandweer en de politie. 

Meer berichten