Het fietsteam dat zaterdag 300 kilometer fietste om geld in te zamelen voor een nieuwe duofiets.
Het fietsteam dat zaterdag 300 kilometer fietste om geld in te zamelen voor een nieuwe duofiets. (Foto: Bob Awick)

Genoeg geld bij elkaar gefietst voor nieuwe duofiets De Bolder

  Mensen

HUIZEN - De fietsvrijwilligers van De Bolder hebben zaterdag 19 september 300 kilometer gefietst om geld in te zamelen voor een nieuwe duofiets. “Het was echt een super geslaagde dag”, vertelt Claudine Otten, coördinator Uitbureau en Vrijwilligers. “We hebben in ieder geval genoeg opgehaald voor een nieuwe fiets.”

Om 4.00 uur ‘s ochtends waren de eerste vrijwilligers gestart voor hun ronde van 60 kilometer. “Vorig jaar hadden we meegereden met 2bike4Alzheimer, dus die ervaring hebben we. Dan moet je 24 uur fietsen en wordt er geld opgehaald voor alzheimer. We hadden ons ook ingeschreven voor dit jaar, maar toen ging de tocht niet door.”

Duofiets
Een van de vrijwilligers bedacht toen om zelf een actie op touw te zetten, maar dan ook het geld voor De Bolder in te zamelen. “De duofiets wordt veel gebruikt en is aardig versleten. We kunnen hard een nieuwe gebruiken. Dus toen zijn we gaan plannen en hebben de actie ook op voordeouderen.nl aangemeld, die het geld zouden verdubbelen.”

De bewoners werden zoveel mogelijk bij de actie betrokken. “Na drie ronden, keurig op de kop af om 13.00 uur, waren de fietsers er voor de lunch. Het was prachtig weer en er stond een gedekte tafel voor ze klaar in de binnentuin. Daar konden ze lunchen.”

Divo Paul
De bewoners zaten daar in een grote kring, per huiskamer, weer omheen. “We hadden via Diva dichtbij een zanger uitgenodigd, Divo Paul. Hij zong ‘Mag ik dan bij jou’. Dat was echt prachtig. Daarna zijn de fietsers weer opgestapt en verder gegaan.”

Met de fietsers reed een bus mee, zodat er eventueel onderweg ook nog gewisseld kon worden, want langzamerhand kwamen de kilometers wel in de benen te zitten. Tegen 20.00 uur was de groep weer terug bij De Bolder. “Daar hadden we de rode loper voor ze uitgerold.”

Finish
Bij de finish stond ook burgemeester Niek Meijer op ze te wachten. “Die had lovende woorden voor het initiatief.” Op zaterdag was er al 7155 euro opgehaald. “En we kregen ook nog eens 500 euro van de Vrienden van de Bolder en er zat 100 euro in de collectebus die we hadden neergezet.”

De volgende dag werd er ook nog een collecte gehouden bij een kerk in Blaricum. “Daar ging onze chauffeur altijd naar toe en had hij geregeld. Een goede duo fiets kost zeker 8.300 euro. Die gaat er dus zeker komen.”

Meer berichten