<p>De bakfiets van Buurten met Buren en tuktuk van Versa Welzijn stonden vorige week op tien verschillende plekken in Huizen.</p>

De bakfiets van Buurten met Buren en tuktuk van Versa Welzijn stonden vorige week op tien verschillende plekken in Huizen.

(Foto: Bob Awick)

Uitdelen buurbloem: niet alle buren kennen elkaar

  Mensen

HUIZEN - Buurten met Buren en Versa Welzijn deelden vorige week, de Week tegen Eenzaamheid, op diverse punten een buurbloem uit. Deze zonnebloem moest door de mensen weer worden doorgegeven aan een buur.

“Om deze te bedanken voor hulp, een hart onder de riem te steken of om een buur beter te leren kennen”, laat Lisette Otto van Buurten met Buren weten. Bij de gesprekken die er werden gevoerd bleken buren elkaar niet te altijd te kennen.

Corona
“Dat is heel wisselend. De ene persoon blijkt veel contacten te hebben en de andere weinig. Met zo’n bloem kan je dan in ieder geval het gesprek makkelijker starten.” Ze merkte dat er nu met corona soms ook meer eenzaamheid is bij mensen.

“Wij stonden veelal in de buurten, bij een speeltuintje of bij het opgeknapte plein bij het Droogdok. Versa stond bij winkels in de buurt waar veel mensen voorbij kwamen. Mensen kwamen soms speciaal naar de plek toe om even met buren kennis te maken en voor een praatje.”

Gift
De bloemen zijn betaald met een deel van de donatie van 1.500 euro van ING Fonds ‘Help Nederland Vooruit’, die de werkgroep Onder de Mensen in maart kreeg toegekend. In totaal werden er 240 uitgedeeld op tien verschillende plekken in Huizen.

Meer berichten