<p>Boyband PietenPlezier nam de clip op in de Krachtcentrale opgenomen.</p>

Boyband PietenPlezier nam de clip op in de Krachtcentrale opgenomen.

(Foto: Jelle Kos)

Huizer Sinterklaashit voor Voedselbank Gooi en Omstreken

  Mensen

HUIZEN - Elk jaar kan Jurgen van Wessel (21) uit Huizen haast niet wachten tot Sinterklaas weer voet aan wal zet. Maar nu er door corona geen grootse intocht is, wilde hij iets anders doen om de komst van de Sint dit jaar te vieren: een Sinterklaas-hit maken.

‘’Heel veel”, antwoord Jurgen op de vraag hoeveel hij van het kinderfeest houdt. Al zes jaar lang kruipt de pabo-student in de laatste maanden van het jaar in de huid van Piet om Sinterklaas een handje te helpen. “Ik ga langs bij kinderen thuis, op scholen en bij sportclubs in het Gooi. Het is echt een uit de hand gelopen hobby.”

Sinterklaas-hit
Dit jaar zit een grootschalige intocht en de Pietenbezoekjes er helaas niet in. Jurgen zat het dwars en zocht naar een manier om toch iets met Sinterklaas te kunnen doen voor kinderen in de regio. Ineens bedacht hij het ‘knotsgekke’ idee om een Sinterklaas-hit op te nemen.

Samen met Pieter Hogenbirk, Jelle Kos, Joop van Kooij, Justin Koenen en Nienke Rebel ging hij vliegensvlug aan de slag. Ze richtten de splinternieuwe boyband PietenPlezier op en kwamen met de hit ‘Sint, Reis Eens Recht!’. Die gaat over het altijd maar te laat komen van de Sint en zijn Pieten.

Tekst
De tekst en productie komt uit de koker van singer-songwriter Pieter Hogenbirk (Piet-R), die de meeste teksten voornamelijk ‘s nachts schrijft, zo vertelt Jurgen tussen neus en lippen door. In het nummer stelt PietenPlezier voor dat de Sint maar eens een GPS koopt. “Best ironisch”, aldus zanger Piet-R, “want dit jaar in het Sinterklaas Journaal is de Sint wel heel laat”.

Een kleine side-note van Jurgen: “Ik kan dus niet zingen. Maar tijdens de opnames bleek dat ik blijkbaar toch redelijk toon kan houden. Gelukkig kan er met de apparatuur van nu nog aan geknutseld worden, hebben we hier en daar een galmpje er overheen gelegd en een klein beetje auto-tune gebruikt. En Pieter, die het lied heeft geschreven, kan zeker zingen en hem hoor je gelukkig ook het meest.”

TikTok-waardige choreografie
In slechts twee weken kwam het lied mét videoclip tot stand, die is opgenomen in de Krachtcentrale in Huizen. “We hadden een tof aangeklede locatie met lampen en een TikTok-waardige choreografie. Het is echt hilarisch dat we het in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen”, lacht Jurgen.” Het is een professionele hit geworden en we zijn heel trots op het eindresultaat.”

Cameraman Jelle Kos hoopt de komende tijd wat bij te kunnen slapen, want het op tijd afkrijgen van de videoclip was een flinke klus. Dat deden de initiatiefnemers niet voor niks. Jurgen: “Ik werk zelf in het onderwijs en heb een hart voor kinderen. Wij hopen dat vele kinderen plezier van dit nummer hebben in deze gekke Sinterklaastijd!”

Goede doel
Daarnaast is het Sinterklaaslied gemaakt voor het goede doel. Jurgen: “Dat sommige kinderen geen Sinterklaas kunnen vieren vindt het hele team heel erg. Het is niet voor alle kinderen de leukste tijd van het jaar. We willen daarom op lokaal niveau iets extra’s voor die kinderen doen en hebben met de Voedselbank Gooi en Omstreken een deal gesloten.”

Die reageerde enthousiast en willen meewerken. Het is nog niet duidelijk welke verrassing de kinderen te wachten staat. “Misschien halen we met de Sinterklaas-hit 10 euro op, misschien 1.000 euro. Afhankelijk van hoeveel geld kunnen we iets leuks doen voor de kinderen. En wij mogen meebeslissen wat dat gaat worden, zodat het echt bij de kinderen terecht komt.”

Doneren
De kosten voor het maken van het lied en de videoclip zijn gesponsord, dus het hele opgehaalde bedrag gaat naar dit initiatief. Doneren kan via de website van de Voedselbank.  En hoe die Sinterklaas-hit nu klinkt? Die kun je hieronder beluisteren.


Meer berichten