Morgen varen de botters weer uit voor een wedstrijd voor het goede doel.
Morgen varen de botters weer uit voor een wedstrijd voor het goede doel. Foto: Rotaryclub Huizen

Weer Visfestijn voor vier goede doelen

Mensen

HUIZEN – Oude tijden herleven vrijdag 24 september in de haven van Huizen. Dan liggen daar zo’n 21 botters die deelnemen aan het zesde Visfestijn van Rotaryclub Huizen. Daarmee ligt bijna een kwart van de Nederlandse bottervloot in de haven van Huizen. Een uniek beeld dat in deze tijden zelden te zien is.

Het Huizer Visfestijn is een havenevenement dat zich inmiddels kan verheugen in een grote belangsteling. Vorig jaar moest de organisatie besluiten het evenement niet te laten doorgaan vanwege Corona. Dit jaar werd het festijn enkele maanden naar achter geschoven en kan gewoon plaatsvinden. Uiteraard worden bij het evenement dit jaar de coronaregels strikt gehandhaafd.

Goede doelen
Doel van het evenement is fundraising voor vier lokale goede doelen die extra ondersteuning nodig hebben: Voedselbank Gooi & Omstreken, de Zonnebloem, de Stichting Vaarkracht en de Stichting Huizer Botters.

Het evenement omvat traditioneel een enerverende botterrace op het Gooimeer. Altijd een imposant gezicht voor deelnemers en toeschouwers om zo veel platbodems voor de kust van Huizen in actie te zien.

Kaarten
Na de wedstrijd is er voor deelnemers aan de botterrace en andere gasten bij de botterwerf gelegenheid de inwendige mens te versterken met een breed aanbod aan etenswaren. Kaarten zijn te koop via huizervisfestijn.nl.

Uit de krant