Sanne kreeg de aanmoedigingsprijs uit handen van wethouder Maarten Hoelscher die met een filmploeg langskwam.
Sanne kreeg de aanmoedigingsprijs uit handen van wethouder Maarten Hoelscher die met een filmploeg langskwam. Foto: Carin van den Berg
Video

Uitreiking eerste Vrijwilligersprijs in Huizen

Mensen

HUIZEN - De gemeente Huizen organiseerde, samen met Vrijwilligerscentrale Huizen, de allereerste editie van de Huizer Vrijwilligersprijs. Dé waarderingsprijs voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Huizer samenleving. Door al deze inzet wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt. Daarom mogen deze vrijwilligers best weleens extra in het zonnetje gezet worden”, aldus de gemeente.

De afgelopen maanden kregen inwoners de gelegenheid om iemand op te geven als kanshebber voor de Vrijwilligersprijs en de Aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilliger. Daarbij werd gevraagd een korte motivatie mee te sturen. 

Winnaars
Uit de aanmeldingen zijn de volgende winnaars gekomen: Loretta van der Knaap, winnaar Vrijwilligersprijs 2021 en Sanne Everaarts, winnaar aanmoedigingsprijs voor jongeren.

Loretta doet al vele jaren vrijwilligerswerk. Zo is zij begeleidster van een handwerkclub, begeleidster van een creatieve club, is actief bij de Vrijwillige Thuishulp en helpt al jaren mee bij de activiteiten op de Dag van de Mantelzorg. Zij ontving een cheque en een miniatuur van het schilderij van Huizer vrouwen.

Cheque
Vanuit haar wil om andere mensen te helpen heeft Sanne het initiatief genomen tot Ontmoetingshuis In Spirit voor mensen met eetproblematiek. Hiervoor krijgt Sanne de aanmoedigingsprijs voor jongeren. Zij ontving een cheque en een oorkonde.

Het bedrag van de cheque wordt vrijgegeven als schenking voor een vrijwilligersorganisatie of vrijwilligers-initiatief in Huizen naar keuze van de winnaars. Bij de overige voorgedragen vrijwilligers is een bos bloemen thuisbezorgd. 

Video
Wethouder Maarten Hoelscher ging bij de winnaars én een paar genomineerden thuis langs. Dat werd opgenomen. Kijk naar het filmpje voor de reacties bij de ontvangst van de prijzen en bloemen.


Uit de krant